Topsporter roeit zich door studie in Tilburg

      Reacties uitgeschakeld voor Topsporter roeit zich door studie in Tilburg

Mijn naam is Niels en ik ben 20 jaar oud. Ik ben in Maastricht geboren en ben daar opgegroeid. Mijn jeugd heeft veel in het teken gestaan van sporten. Vanaf mijn zevende levensjaar deed ik aan wedstrijdzwemmen en zwom ik 2 uurtjes in de week. In 10 jaar tijd was dit uitgegroeid tot 24 uur per week. In mijn carrière ben ik verscheidene keren Nederlands kampioen geworden en heb meerdere Nederlandse records gezwommen. Nadat de poging op kwalificatie voor de Europese kampioenschappen op één haar na mislukte ben ik me gaan richten op mijn studie en ben ik gestopt met topzwemmen.

Op dit moment woon en studeer ik in Tilburg. Ik volg de studie organisatiewetenschappen aan de universiteit van Tilburg. Daarnaast ben ik lid van de studentenroeivereniging Vidar. Dit is een vereniging waar het studentenleven en topsport hand in hand gaan.

Na één jaar te hebben genoten van het studentenleven heb ik me weer gestort op leven als topsporter. Immers, het bloed kruipt waar niet gaan kan. Op dit moment combineer ik dus mijn studie en het leven als toproeier. Ik roei 9 x per week en vervul de rest van mijn tijd met het volgen van colleges, zelfstudie etc. om mijn studie goed bij te houden.

Mijn doel voor de komende jaren is me kwalificeren voor de Europese en Wereldkampioenschappen (onder de 23). En daarnaast natuurlijk mijn studie afronden!

Niels van Basten Batenburg

Niels ontving in het collegejaar 2013-3014 een studietoelage van de Vicarie.