Wedstrijdroeier studeert Nederlands in Amsterdam

      Reacties uitgeschakeld voor Wedstrijdroeier studeert Nederlands in Amsterdam

Deze student Nederlands in Amsterdam is eindeloos bezig met koken, taalsystematiek en wedstrijdroeien.

Stijn Zelhorst

Mijn naam is Stijn Zelhorst, ik ben twintig jaar en ik studeer Nederlandse Taal en Cultuur aan de Universiteit van Amsterdam.

Of toch in Amstelveen..

Hoewel ik het soms niet makkelijk toegeef woon ik net in Amstelveen, maar wel met de twaalf leukste huisgenoten, voor wie ik altijd uitgebreid kan koken en die altijd te porren zijn voor een spelletje of een avond op de bank.

Eindeloos bezig met taalsystematiek

Tijdens mijn studie ben ik erachter gekomen dat de systematiek achter taal een vakgebied is waar ik mij eindeloos mee bezig kan houden. Als ik mijn studie afgerond heb, zou ik dan ook graag een onderzoeksmaster in de Taalkunde doen, gevolgd door een loopbaan in de wetenschap.

En een wedstrijdroeier die 7 dagen in de week traint

Ik heb het altijd prettig gevonden om druk bezig te zijn, dus naast mijn studie houd ik me ook met andere zaken bezig. Toen ik in Amsterdam ging wonen ben ik direct gaan roeien en dat doe ik nog steeds. Op het moment ben ik wedstrijdroeier en train ik zeven keer in de week. Ik vind het fijn om verschillende onderdelen van het studentenleven echt goed te doen, dus ik neem zowel mijn studie als het roeien erg serieus.

 

Stijn ontving in het collegejaar 2020-2021 een studietoelage van de Vicarie.