Er gaat niets boven Communicatiekunde in Groningen!

      Reacties uitgeschakeld voor Er gaat niets boven Communicatiekunde in Groningen!

Mijn naam is Rik Batenburg. Ik ben 25 jaar en ik ben in september 2019 aan mijn master Communicatiekunde aan de Rijksuniversiteit Groningen begonnen.

Pre-master na Hoge hotelschool in Leeuwarden

Ik heb hiervoor een pre-master traject moeten doorlopen, die een jaar duurde om mij toe te laten voor deze master. Na het afronden van de hoge hotelschool in Leeuwarden aan (toen nog) Stenden University, had ik mijn bachelor International Business Administration op zak.

Niets gaat boven een master Communicatiekunde Groningen

Het laatste jaar van de bachelor heb ik in Amsterdam gewoond voor mijn afstudeerstage en kwam toen tot de ontdekking dat ik eigenlijk nog niet klaar was met studeren. Na lang zoeken wat de juiste volgende stap zou zijn kwam ik in Groningen terecht. Ik ben dus weer teruggegaan van de Randstad naar het Noorden.

De vakken die gegeven worden in deze master zijn de reden dat ik de overstap heb gemaakt van Amsterdam naar Groningen. Vooral de vakken Multimodal Instructive Texts en Experimental Research on Persuasion hebben mij zoveel nieuwe inzichten gegeven. Ik ben nu druk bezig met het laatste deel van de opleiding: mijn afstudeerscriptie.

En Groningen is een leuke studentenstad

Ik woon dus ook al weer enige tijd in het hoge Noorden. Groningen is echt een leuke studentenstad, waar elke dag (en vooral avond) wel wat te doen is. Ik woon in het centrum van de stad, een steenworp afstand van mijn zusje die ook in Groningen studeert.

Nevenactiviteiten bij studievereniging

Naast studeren ben ik ook actief lid van de studievereniging die aangesloten zit bij mijn opleiding. Inmiddels ben ik al actief lid geweest in drie verschillende commissies. Zo heb ik heb meegeholpen met het organiseren van de jaarlijkse buitenlandse reis, maar ook het lustrum was een grote uitdaging om in banen te leiden.

Alle opties nog open na afstuderen

Wat ik na mijn afstuderen ga doen is nog een spannende kwestie. Graag zou ik willen werken in de sector die aansluit bij mijn opleiding. Echter, ik hou alle mogelijkheden open aangezien dat mij ook zoveel moois heeft gebracht in het verleden.

 

Rik Batenburg heeft voor het studiejaar 2019-2020 een studietoelage ontvangen van de Vicarie en deelt op deze plek zijn ervaringen.