Hotelschoolstudent Annebé zet zich in voor zieke kinderen

      Reacties uitgeschakeld voor Hotelschoolstudent Annebé zet zich in voor zieke kinderen

Mijn naam is Annebé Lugard. Ik ben dochter van Lodewijk Lugard en Marie-Louise van Basten Batenburg. Ik ben 21 jaar oud. Ik ben sinds 2021 student aan de Hotel Management School Maastricht en ik volg deze opleiding met heel veel enthousiasme.

Vorig jaar heb ik voor mijn opleiding een half jaar stagegelopen in een hotel in Mexico. Dat was heel leuk en leerzaam, maar nu ben ik weer gewoon weer in de schoolbanken in Maastricht.

Naast mijn studie ben ik betrokken bij verschillende commissies die van alles regelen; ik vind het namelijk leuk om mij niet alleen academische in te zetten, maar ook om mij daarbuiten op een andere manier persoonlijk te ontwikkelen.

Ik ben op dit moment via mijn opleiding betrokken bij een inspirerend project dat ik met drie vriendinnen opzet voor een sociaal en maatschappelijk doel dat zich met name richt op hulp aan zieke kinderen. Wij zijn nog in de spannende fase van de voorbereiding, maar wij zijn ook van plan om het project echt in de markt te gaan zetten. Dit kan ik doen met hulp van de ontvangen studietoelage en daar ben ik heel blij mee. Het is nu nog net te vroeg om er veel meer over te vertellen, maar als we een fase verder zijn, wil ik dat graag alsnog doen.

Zoals bijna iedere student die op kamers woont, heb ik weinig inkomsten maar wel veel kosten van levensonderhoud. De financiële bijdrage van de Vicarie steunt me hier ook bij en daar ben ik ook dankbaar voor.

Ik ga deze maand beginnen aan mijn laatste studiejaar aan de Hotelschool. Ik ben vastbesloten om mijn academische reis, inclusief mijn inspirerend project succesvol voort te zetten en de ontvangen studietoelage draagt daaraan bij.

Annebé Lugard

Annebé ontving in het collegejaar 2023-2024 een studietoelage van de Vicarie.