Werktuigbouw in Delft is leuk omdat theorie samengaat met praktische projecten.

      Reacties uitgeschakeld voor Werktuigbouw in Delft is leuk omdat theorie samengaat met praktische projecten.

Mijn naam is Sam, ik ben 19 jaar en ik ben net begonnen aan mijn studie werktuigbouwkunde aan TU Delft. Deze opleiding past heel goed bij mij. Al vanaf het tweede jaar van de HAVO heb ik duidelijk voor ogen om de werktuigbouwkunde studie aan de TU Delft te gaan volgen.

Om te worden toegelaten heb ik zeven jaar over mijn middelbare school periode gedaan, omdat ik eerst moest doorstromen van HAVO naar VWO.

Bij de opleiding Werktuigbouwkunde ben je heel erg bezig met het maken en bedenken van mechanismes. Hierbij komen heel veel krachten en formules bij kijken. Het leukste aan de opleiding is dat je naast de theorievakken ook aan praktische projecten werkt die parallel lopen met de stof die je nog in dezelfde week hebt gekregen. Hierdoor komt de theorie tot leven en begrijp je beter waarom de leerstof zo belangrijk is.

Naast mijn studie doe ik nog aan voetbal en fitness. Ik voetbal bij de club HSV Heiloo in een vriendenteam. Dit is meer voor de gezelligheid en we spelen niet op een hoog niveau. Lekker na de training doen we meestal een biertje in het clubhuis. 

Ik heb me voorgenomen om het eerste jaar het studentenleven enigszins links te laten liggen en al mijn tijd in te zetten om het voor een bindend studie advies benodigde aantal studiepunten zeker te stellen. Momenteel reis ik elke dag met het openbaar vervoer van Heiloo naar Delft. Dit kost me ruim 3 uur per dag. Ik zou daarom graag een woonruimte in Delft betrekken, echter het bekostigen van een eigen woonruimte in Delft is op dit moment niet reëel.

De studietoelage van de Stichting Vicarie Sancti Nicolai kan daarbij net het verschil maken.

De Vicarie stimuleert dat studenten zich breed ontwikkelen en maatschappelijk en in het studentenleven actief zijn.

Sam van Basten Batenburg heeft voor het studiejaar 2018-2019 een studietoelage ontvangen van de Vicarie.