Sam wordt cultuurwetenschapper

      Reacties uitgeschakeld voor Sam wordt cultuurwetenschapper

Mijn naam is Sam van Basten Batenburg en ik ben 21 jaar. Ik ben geboren en getogen in Nijmegen, maar op mijn 19e ben ik verhuisd naar het mooie Amsterdam, omdat ik aan de Universiteit van Amsterdam Cultuurwetenschappen ben gaan studeren.

Cultuurwetenschap in Amsterdam goede basis voor de cultuursector

Mijn studie klinkt weinig mensen bekend in de oren, dus ik zal een kleine toelichting geven: bij Cultuurwetenschappen leer je over het dagelijks functioneren van het culturele bedrijf en bestudeer je de historische en sociologische achtergronden van diverse cultuuruitingen. Een hele brede studie, maar je krijgt een goede basis om hierna in de cultuursector aan het werk te gaan.

Actief lid van de Studenten Toneelvereniging Amsterdam (STA!)

Naast mijn studie ben ik zeker actief in het Amsterdamse studentenleven! Sinds mijn eerste studiejaar ben ik lid van de Studenten Toneelvereniging Amsterdam (STA!), waar ik ieder jaar meespeel in een theaterproductie, lid ben van commissies en vaak aanwezig ben bij activiteiten. Ook bij mijn studievereniging Maecenas ben actief.

Bijbaantje bij Carré

Om mijn studentenleven te kunnen bekostigen een bijbaantje. Niet zo maar een, ik werk namelijk in het Koninklijk Theater Carré als theatermedewerker. Dit bijbaantje is een fijne eerste stap in de cultuursector waar ik later graag te werk ga.

Bestuursjaar bij Stukafest

Omdat ik na mijn eerste studiejaar graag meer praktijkervaring wilde besloot ik om op zoek te gaan naar een leuke uitdaging. Deze vond ik een bestuursjaar bij Stukafest! Stukafest is het StudentenKamerFestival in Amsterdam, waarbij er in 20 studentenkamers in het centrum een optreden van diverse culturele uitingen wordt georganiseerd. Afgelopen februari vond de editie die ik mede heb georganiseerd en het was een groot succes! Ik heb ontzettend genoten van het organiseren, en ik hoop dat er nog veel meer van dit soort kansen op mijn pad komen

Sam ontving in het collegejaar 2019-2020 een studietoelage van de Vicarie.