Teruggekomen uit Canada door het Coronavirus

      Reacties uitgeschakeld voor Teruggekomen uit Canada door het Coronavirus

Cardiovascular Research aan de VUmc School of Medical Sciences in Amsterdam

Mijn naam is Martijn van Basten Batenburg, ben 24 jaar en bezig met het afronden van mijn master Cardiovascular Research aan de VUmc School of Medical Sciences in Amsterdam.

Als bachelor heb ik Liberal Arts and Sciences aan het Erasmus University College in Rotterdam afgerond. Dit is een studie die in het eerste jaar een brede vakkenkeuze biedt, waarna je in het tweede jaar een meer gerichtere vakkenpakket kiest. Ik heb hier de keuze gemaakt om de biomedische richting te kiezen. Met deze achtergrond ben ik toen de eerder genoemde 2 jarige master gaan doen, met name omdat het hart en vaatstelsel altijd mijn grootste interesse had.

Onderzoek naar verschillende soorten hartrevalidatie in Canada

Inmiddels ben ik bijna klaar met mijn master en ben voor het schrijven van mijn masterscriptie voor een half jaar verwelkomd in de Exercise Physiology and Cardiovascular Health onderzoeksgroep aan de universiteit van Ottawa, Canada*. Ik zal hier onderzoek gaan doen naar verschillende soorten hartrevalidatie, waarbij ik zal kijken wat het effect is op zowel de fysieke als mentale gezondheid van de patiënt.

Daarnaast topsport en netflixen

Naast mijn studie ben hou ik erg van sporten en heb in mijn leven verschillende sporten op redelijk hoog niveau gedaan (tennis, basketbal en atletiek). Naast sporten vind ik het ook leuk om met vrienden af te spreken of gewoon lekker een avondje te netflixen op de bank.

Volgende stap: Promotie?

Wat ik na mijn master wil gaan doen weet ik nog niet zo goed. Een van de opties is om verder te gaan in het onderzoek en te promoveren. Aan de andere kant lijkt het me ook leuk om iets meer afstand te nemen van het onderzoek en te kijken wat bijvoorbeeld het bedrijfsleven te bieden heeft.

Voortijdig einde onderzoek in Canada door Coronavirus

Helaas moest ik vanuit de universiteit in Nederland noodgedwongen terugkomen uit Canada i.v.m. het coronavirus. Ik zal in Nederland mijn onderzoek voortzetten en hoop zo snel mogelijk weer terug te keren naar Canada.

Martijn ontving in het collegejaar 2019-2020 een studietoelage van de Vicarie.