Zonnepark Arresveld in bedrijf

      Reacties uitgeschakeld voor Zonnepark Arresveld in bedrijf

Wethouder Bert Frings stak symbolisch een enorme stekker in een contrastekker die werd vastgehouden door Rutger van Basten Batenburg van landgoed de Batenborgh

Winterswijk, 28 oktober 2021. Wethouder Bert Frings heeft vandaag zonnepark Arresveld in Winterswijk geopend. Het ruim 7 hectare grote zonnepark op landgoed de Batenborgh gaat hiermee definitief in bedrijf en zal met 23.000 zonnepanelen voor ruim 2.000 huishoudens aan duurzame elektriciteit opwekken.

Het zonnepark komt op twee agrarische percelen op landgoed de Batenborgh in Winterswijk die eigendom zijn van de stichting Vicarie Sancti Nicolai van 27 october 1501. De stichting vierde gisteren tevens haar  520-jarig bestaan.

Ik ben blij dat ik dit zonnepark mag openen, want dit draagt enorm bij aan onze doelstelling om in 2030 een energieneutrale gemeente te zijn”, zei wethouder Frings.

Het park is ontwikkeld en gebouwd en wordt beheerd door Statkraft. Het bedrijf blijft aanspreekpunt voor de omwonenden en andere belanghebbenden. Peter van Groenendaal, ontwikkelaar van Statkraft: “Ik feliciteer graag de stichting Vicarie Sancti Nicolai met hun 520 -jarig bestaan. Wij hebben deze stichting leren kennen als een professionele en prettige partner om mee samen te werken en waarderen het feit dat het landgoed bij wil dragen aan de verduurzaming van Winterswijk.”

Landgoed de Batenborgh, tussen WInterswijk en Groenlo, is een van de oudste nog bestaande, laat-middeleeuswe, landgoederen in Gelderland in particulier bezit. Rutger van Basten Batenburg, bestuurder van de Stichting: “Hiermee willen we bijdragen aan een duurzaam beheer en gebruik van het landelijk gebied. Het beheer van het landgoed is bij ons al 17 generaties in vertrouwde particuliere hand. Door de uitbreiding met deze economische drager van het landgoed kunnen we ook de natuurwaarden in het buitengebied versterken”