Dat mensen zich kunnen ontwikkelen tot de mens die zij willen zijn

      Reacties uitgeschakeld voor Dat mensen zich kunnen ontwikkelen tot de mens die zij willen zijn

Mijn toekomst: Neuro emotionele Integratie therapeut

Tessa Blanken

Tessa Blanken

Mijn passie voor het sociale werkveld begon al op jonge leeftijd. Tijdens de middelbare school werd ik me ervan bewust dat ik graag mensen wilde helpen. Op de opleiding Sociaal Pedagogisch Hulpverlenen ontdekte ik wat mijn drijfveer voor dat willen helpen nou precies is. Ik vind het belangrijk dat mensen binnen hun eigen mogelijkheden zich kunnen ontwikkelen tot de mens die zij willen zijn. Mijn voorkeur ligt in het werken met mensen met een psycho-traumatische achtergrond.

Inmiddels zit ik dan ook in de planmatige fase voor mijn eigen praktijk. Uit eigen ervaring weet ik dat er een volledig pakket van behandeling nodig is voor deze doelgroep, waarbij de focus ligt op het psychosociale, het emotionele en het fysieke. De opleiding sociaal pedagogisch Hulpverlenen is niet toereikend genoeg en ik heb dan ook besloten om na mijn afstuderen verder te studeren tot Neuro emotionele Integratie therapeut. Daarna zal ik meerdere opleidingen gaan volgen tot psychotherapeut.

Tessa Aleida Blanken

 

Tessa ontving in het collegejaar 2015-2016 een studietoelage van de Vicarie.