Bachelor IT-recht aan de Rijksuniversiteit Groningen bijna afgrond

      Reacties uitgeschakeld voor Bachelor IT-recht aan de Rijksuniversiteit Groningen bijna afgrond

Mijn naam is Julia Dory Batenburg. Ik ben 22 jaar en ik ben momenteel bezig met het afronden van mijn bachelor IT-recht aan de Rijksuniversiteit Groningen. 

Van Havo, via VWO, naar universiteit

Hiervoor heb ik zowel de HAVO als het VWO afgerond op Het Baarns Lyceum. Ik heb er namelijk voor gekozen om na de HAVO door te stromen naar het VWO omdat ik altijd al gemotiveerd ben geweest om de bachelor Rechten aan de universiteit te volgen.

Plan: master strafrecht aan de Rijksuniversiteit Groningen

Na het afronden van mijn bachelor ben ik van plan de master strafrecht aan de Rijksuniversiteit Groningen te volgen. Tijdens mijn bachelor ben ik erachter gekomen dat ik veel affiniteit heb met zowel IT-recht als strafrecht. Dit wil ik graag samenbrengen door de strafrecht master te volgen.

Actief lid van studie- en studentenverenigingen

Vanwege mijn studie ben ik drie jaar geleden naar Groningen verhuisd. Hier heb ik mij aangesloten bij meerdere studie- en studentenverenigingen, zoals de Juridische Faculteitsvereniging en de Rooms-Katholieke studentenvereniging Albertus Magnus. De combinatie van studeren en een leuk studentenleven  bevallen mij erg goed.

Vrijwilliger Ondersteuning Slachtoffers Mensenhandel

Naast studeren en het doen van leuke dingen zet ik mij in mijn vrije tijd in als vrijwilliger voor de afdeling Ondersteuning Slachtoffers Mensenhandel bij het Rode Kruis Groningen. Hierbij ondersteun ik slachtoffers bij de juridische kant in hun traject. Hierbij valt te denken aan het meegaan naar afspraken bij de advocaat.

Stages om toekomstopties te verkennen

Na de master strafrecht weet ik nog niet precies wat ik wil gaan doen. Ik hoop hier door stages te lopen wat achter te komen. Het lijkt mij bijvoorbeeld super leuk om bij het Openbaar Ministerie aan de slag te gaan. Maar alle opties zijn nog open!

Julia ontving in het collegejaar 2019-2020 een studietoelage van de Vicarie.