Bestuursjaar bij Studievereniging Emile in Leiden

      Reacties uitgeschakeld voor Bestuursjaar bij Studievereniging Emile in Leiden

Sportende student orthopedagogiek in Leiden

Op dit moment ben ik 21 jaar en kom uit Oegstgeest. Ik vind het leuk om te sporten en woon sinds 2 jaar in Leiden op kamers. Dit jaar heb ik de studietoelage van de vicarie mogen ontvangen en mij is gevraagd een stukje te schrijven over mijn bezigheden rondom mijn studie.

Studie op lager pitje door bestuursjaar bij Studievereniging Emile in Leiden

Meike van Basten Batenburg 21juli1994In september zal ik gaan starten met mijn vierde jaar Pedagogische Wetenschappen (richting orthopedagogiek)aan de Universiteit Leiden. Ik hoop komend jaar mijn bachelor af te ronden en daarna te beginnen aan een master. Afgelopen jaar heb ik mijn studie echter op een lager pitje gezet om mij op iets anders te richten. Ik ben me een jaar actief gaan inzetten voor de studievereniging die hoort bij Pedagogische Wetenschappen in Leiden, Studievereniging Emile. De studievereniging biedt zowel studie gerelateerde als niet-studie gerelateerde activiteiten voor de studenten van onze opleiding. Zo organiseren wij lezingen en symposia, maar zorgen wij ook voor feestjes en andere gezellige activiteiten. Na een jaar commissiewerk te hebben gedaan ben ik in september 2014 gestart als Commissaris Journalistiek en Promotie binnen het bestuur van Emile. Dit betekent dat ik een jaar lang verantwoordelijk was voor het promoten van de vereniging en de activiteiten die wij organiseren. Verder heb ik me ook bezig gehouden met het verenigingsblad dat vier keer per jaar uitkomt. Ook in dit blad komen zowel studiegebonden als niet studiegebonden artikelen aan bod.

Extra uitdaging mogelijk door studietoelage

Dit bestuursjaar is voor mij een erg leerzame ervaring geweest. Ik heb geleerd om verantwoordelijkheid te nemen, samen te werken, contacten te leggen en goed te plannen. Het heeft mij een extra uitdaging gegeven naast mijn studie en ik ben daarom ook erg blij dat ik deze keuze gemaakt heb.

Meike van Basten Batenburg

 

Meike ontving in het collegejaar 2014-2015 een studietoelage van de Vicarie.